Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje gelegen op de grens met Sijsele, volgens kadasterarchief opgericht in 1904, in opdracht van brouwer A. Van Loo-De Meyere uit Sijsele.

In omhaagd voortuintje gelegen boerenarbeidershuis van drie traveeën en één aangebouwde travee, en één bouwlaag onder zadeldak (pannen). Bouwnaad tussen derde en vierde travee. Zijaanbouwsels met stallen. Verankerde onbeschilderde bakstenen gevel op gecementeerde plint. Licht getoogde vensters met tegeldorpels en bewaarde houten kruiskozijnen en luiken, witgeschilderd schrijnwerk. Rood-wit geschilderde ontlastingsbogen van deur en vensters.

Ten noorden van het huis, bakstenen dwarsschuur van vijf traveeën onder zadeldak (pannen), ingeplant haaks op de straat. Centrale doorritpoort. Groengeschilderd houtwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen