Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Afgelegen hoevetje, aan het einde van een onverharde zijweg aan het Kapellekesbos. Hoevetje met naast elkaar gelegen losse bestanddelen, uit midden 19de eeuw. Ten zuidoosten ingeplant boerenhuis met aarden oprit. Gewit bakstenen boerenhuis op gepikte plint van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), volgens een jaartal op een baksteen in de schoorsteen van het huis gebouwd in 1856, volgens het kadasterarchief van 1849. Verankerde voorgevel afgelijnd door kroonlijstje en muizetand. Beluikte rechthoekige vensters en deur met vernieuwd schrijnwerk. Eveneens gewitte bakstenen dienstgebouwen onder pannen zadeldaken.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen