Rij van zes arbeiderswoningen

Beschrijving

Ensemble van zes arbeiderswoningen, opgetrokken als een vrijstaand blok en oorspronkelijk voorzien van voortuintjes, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Symmetrische opbouw met diephuizen met geknikte voorpuntgevel op de hoeken en enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema met lijstgevel in het midden. Verankerde oranjerode baksteenbouw op een plint van grijze baksteen, oorspronkelijk één en thans twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Deels bewaarde oorspronkelijke vensters met houten kruiskozijnen (nummer 47 in de topgevel, 51, 53, 55) en rechthoekige deuren. Brede horizontale vensters op de toegevoegde bovenverdieping van de middenhuizen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen