erfgoedobject

Rij van zes arbeiderswoningen

bouwkundig element
ID: 50557   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50557

Beschrijving

Ensemble van zes arbeiderswoningen, opgetrokken als een vrijstaand blok en oorspronkelijk voorzien van voortuintjes, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Symmetrische opbouw met diephuizen met geknikte voorpuntgevel op de hoeken en enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema met lijstgevel in het midden. Verankerde oranjerode baksteenbouw op een plint van grijze baksteen, oorspronkelijk één en thans twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Deels bewaarde oorspronkelijke vensters met houten kruiskozijnen (nummer 47 in de topgevel, 51, 53, 55) en rechthoekige deuren. Brede horizontale vensters op de toegevoegde bovenverdieping van de middenhuizen.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Rij van zes arbeiderswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50557 (Geraadpleegd op 15-08-2020)