Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa en achterin gelegen vroegere vlaszwingelarij, volgens het kadasterarchief gebouwd door vlasnijveraar A. Wyllemarck in 1928. Villa met voortuin, van de straat afgesloten door ijzeren hekwerk op bakstenen voet en voetgangershekje tussen gemetste pijlers in de as van de voordeur. Dubbelhuis in art-decostijl met asymmetrische opbouw, opgetrokken uit oranje baksteen met contrasterende gepleisterde banden, met twee bouwlagen en pannen zadeldak met puntgevel in de deurtravee. Centraal portaal voorafgegaan door drie gemetselde treden. Rechthoekige deur met beglaasde panelen met ijzeren vulling, uitspringende latei en geleed bovenlicht met glas in lood. Linker travee met over twee bouwlagen doorgetrokken erker; nieuw schrijnwerk. Rechter travee met terras en loggia op de bovenverdieping. Achteraan, behouden voormalig bedrijfsgebouw van twee traveeën onder sheddaken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het voormalige bedrijfsgebouw van twee traveeën onder sheddaken is gesloopt.