Burgerhuis en huidevetterij

Gemeente Maldegem
Locatie Edestraat 21, Maldegem (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Maldegem (adrescontroles: 05-05-2008 - 05-05-2008).
  • Inventarisatie Maldegem (geografische inventarisatie: 01-06-2002 - 31-03-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis en huidevetterij

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Barbara en omgeving

Beschrijving

Gerenoveerd burgerhuis, in kern een huidevetterij en woonhuis, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1869-70 door H. Vermast - De Buck. Oorspronkelijk vier linkertraveeën met eenvoudige rechthoekige vensters en getoogde poort van de huidevetterij en rechter woonhuis van vijf traveeën met dubbelhuisopstand en omlijste vensters. Thans één woonhuis met gepleisterde en geschilderde voorgevel van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met inkom in de getoogde poort in de derde travee en deur van dubbelhuis verbouwd tot venster. Vensters in geprofileerde omlijsting op hardstenen dorpels, nieuw schrijnwerk. Aflijnend hoofdgestel met venstertjes in de fries en houten kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen