Café De Gouden Leeuw

Beschrijving

Café "De Gouden Leeuw" genoemd naar een oude herberg met dezelfde naam iets verder op de oude Markt. Huidig café, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1933 in art-decostijl met behouden cafépui en inrichting. Pui met centrale deur en brede vensters met bovenlichten in geëtst glas met geometrische art-decomotieven. Plint in zwarte faiencetegels, omlijsting in blauwe tegels. Bakstenen bovenverdieping met gevelbrede erkervormige uitbouw met overhoekse vensters en centraal balkon, voorheen met liggende leeuw; afdekkend schilddakje.

Behouden café-interieur uit de jaren 1930 met houten lambriseringen met ingewerkte spiegels en zitbanken, hoge toog met uurwerk in fronton en grijze cementtegelvloer met geometrisch motief van wit- en zwartgeblokte banden.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen