Herberg De Drie Koningen

Beschrijving

Voorheen herberg zogenaamd "De Drie Koningen", in kern mogelijk opklimmend tot de 16de eeuw en één van de oudste nog bestaande huizen van de Markt. Rijhuis van thans slechts twee traveeën (oorspronkelijk vier) en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, opgetrokken uit baksteen en zandsteen voor de twee behouden kruiskozijnen op de bovenverdieping. Deels bewaarde halve luiken. IJzeren ankers met kram en krul. Begane grond met verbouwde pui, thans Brood en banket E. Vanhamel. Aflijnende overstekende kroonlijst op consoles.

• VERSTRAETE D. 1982: Historische verkenningen in het Meetjesland, Maldegem, 68.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen