Winkelhuis

Gemeente Maldegem
Locatie Marktstraat 42, Maldegem (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Maldegem (adrescontroles: 05-05-2008 - 05-05-2008).
  • Inventarisatie Maldegem (geografische inventarisatie: 01-06-2002 - 31-03-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Winkelhuis

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Barbara en omgeving

Typologiewinkels

Beschrijving

Smal winkelpand op dezelfde rooilijn als nummer 40, in oorsprong één geheel vormend met nummers 44-48 op de verspringende rooilijn. Huidig huis van één brede travee en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Begane grond met bepleisterd parement boven een hardstenen plint, gemarkeerd door een smalle deur en breed winkelraam; kleine roedeverdeling in de bovenlichten. Deur met beglaasd paneel en fraaie gesmeed ijzeren vulling. Drielicht op de bovenverdieping met getoogd deurvenster met ijzeren balkonhek en tegeltableau met gestileerde bloemmotieven erboven. Aflijnende muizentandfries van witte baksteen onder de houten kroon- en tandlijst op klossen.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen