Rij burgerhuizen

Beschrijving

Volgens het kadasterarchief in 1871-72 als één huis gebouwd ensemble van thans drie rijhuizen van respectievelijk vier, twee en één travee en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak. Oorspronkelijk een zelfde gepleisterde en geschilderde voorgevel horizontaal gemarkeerd door een kordonlijst en een aflijnend hoofdgestel met kleine venstertjes in de fries en houten kroonlijst op uitgelengde modillons.

Nummer 50 met verbouwde cafépui en behouden omlijste bovenvensters met afgeronde bovenhoeken en sluitstuk; nieuw schrijnwerk. Nummers 52 en 54 met gecementeerd parement met schijnvoegen en verbouwde cafépui bij nummer 52.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen