Burgerhuis in art deco

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art deco

Beschrijving

Art-decowoning volgens het kadasterarchief gebouwd in 1929. Rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met opvallende geelgeschilderde bakstenen voorgevel op een plint van blauwe hardsteen met getraliede keldervensters. Typisch enkelhuis met smalle linker deurtravee en brede venstertravee, op de bovenverdiepingen gemarkeerd door hoekpilasters en voorzien van een gebogen erker met art-decomotieven op de borstwering. Deels bewaard en deels vernieuwd schrijnwerk naar origineel model. Originele beglaasde korfboogvormige paneeldeur onder waterlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen