Feestzaal en café

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Feestzaal en café

Beschrijving

Feestzaal en café respectievelijk gebouwd in 1929 en 1932 als Liberale feestzaal en huis door het "Naamloze vennootschap Sint-Cecilia, Vriendenkring Maldegem", in zakelijke baksteenarchitectuur. Oorspronkelijk film- en feestzaal voor de liberale verenigingen zoals de liberale vrouwenbond, de Mevrouw Courtmanskring en de liberale boekerij. Voorbouw met twee en drie bouwlagen onder platte daken, afgewerkt met geglazuurde pannen. Overstekende bovenverdieping, sterk horizontaal gemarkeerd door betonnen banden en vensterlateien, brede vensters met nieuw schrijnwerk. Achterin gelegen feestzaal heden "Dans- en Feestzaal Royal" toegankelijk via een rechthoekige poort in de rechter travee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen