Burgerhuis in art deco

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art deco

Beschrijving

Art-decorijwoning, boven de deur gedateerd "anno 1928". Enkelhuis met smalle deurtravee links en breed zijrisaliet afgelijnd door kolossale pilasters. Parement van witte geglazuurde baksteen op een hoge plint van blauwe hardsteen, doorbroken door een keldergat en voetenschraper, rechts van de deur. Mijterboogvormige deur in getrapte omlijsting met sluitsteen. Originele eikenhouten deur met beglaasd bovenlicht en panelen met art-decoijzerwerk. Rechthoekige vensters en gebogen erker op de bovenverdieping met behouden schrijnwerk en sporadisch gekleurd glas. Vernieuwde aflijnende kroonlijst en afdekkend pseudomansardedak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen