Café 't Voske

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café 't Voske

Beschrijving

"Café 't Voske - Openbare weegbrug". Hoekgebouw met het Stationsplein, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1927. Kleurrijk parement van oranjerode baksteen verlevendigd door witte baksteenfriezen en ontlastingsbogen, met twee bouwlagen en typische afgeschuinde hoektravee met hoger oplopende afgeknotte top, onder pannen zadeldak. Brede korfboogvormige muuropeningen met geaccentueerde ontlastingsbogen, onder omlopende booglijsten; behouden witgeschilderd schrijnwerk. Vierdelige beglaasde toegangsdeur in de hoektravee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen