Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Barbara en omgeving

Beschrijving

Winkelhuis op de hoek met de Kapelaanstraat, volgens een bouwaanvraag en het kadasterarchief gebouwd in 1870 door winkelier-bakker J. Verstringe. Oorspronkelijk fraaie neoclassicistische voorgevel van drie travee├źn en twee bouwlagen, thans met storend verbouwde pui. Behouden bovenverdieping met rechthoekige, omlijste vensters (bewaard schrijnwerk) en uitgewerkt hoofdgestel met gelede architraaf, fries met spiegels en houten kroon- en tandlijst op uitgelengde modillons met dropmotief. Afdekkend pannen schilddak.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen