Overbouwde poort van de pastorie

Beschrijving

Overbouwde poort horende bij de achterin gelegen pastorie, volgens bouwvergunning van 30.06.1866 opgericht door de kerkfabriek. Tussen 1929 en 1961 gebruikt als landbouwhuishoudschool. Bakstenen lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen, heden onder doorlopend zadeldak met de nieuwbouw rechts ervan. Begane grond met brede steekboogpoort onder waterlijst van gesinterde baksteen. Bovenverdieping met twee getoogde vensters onder gelijkaardige omlopende waterlijst, op doorgetrokken hardstenen cordon. Aflijnende baksteenfries onder de nieuwe kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen