Overbouwde poort van de dekenij

Gemeente Maldegem
Locatie Noordstraat 24, Maldegem (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Maldegem (adrescontroles: 05-05-2008 - 05-05-2008).
  • Inventarisatie Maldegem (geografische inventarisatie: 01-06-2002 - 31-03-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Overbouwde poort van de dekenij

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Barbara en omgeving

Beschrijving

Overbouwde poort horende bij de achterin gelegen pastorie, volgens bouwvergunning van 30.06.1866 opgericht door de kerkfabriek. Tussen 1929 en 1961 gebruikt als landbouwhuishoudschool. Bakstenen lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen, thans onder doorlopend zadeldak met de nieuwbouw rechts ervan. Begane grond met brede steekboogpoort onder waterlijst van gesinterde baksteen. Bovenverdieping met twee getoogde vensters onder gelijkaardige omlopende waterlijst, op doorgetrokken hardstenen kordon. Aflijnende baksteenfries onder de nieuwe kroonlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen