Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1875. Ruim rijhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, thans met deels verbouwde pui voor kledingzaak. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met rechthoekige deuren in de uiterste traveeën en opengewerkte middentraveeën met twee ondersteunende ijzeren zuilen en terugwijkende glazen wanden. Behouden originele bovenverdieping met omlijste rechthoekige vensters op doorgetrokken dorpels, verrijkt met een sluitstuk; nieuw schrijnwerk. Aflijnende uitgewerkt hoofdgestel met gelede architraaf, fries met spiegels en houten kroonlijst op uitgelengde modillons. In de winkel, bewaard stucplafond en omlopend lijstwerk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen