Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

Beschrijving

Kleurrijk voormalig winkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder haaks zadeldak afgewerkt met een speelse topgevel, uit begin 20ste eeuw. Parement van oranjerode baksteen verlevendigd met witte en groene geglazuurde baksteen voor hoekkettingen, ontlastingsbogen en speklagen en witgeschilderde ornamenten op een hardstenen plint. Brede winkelramen onder I-latei met rozetjes onder uitgewerkte ontlastingsbogen en waterlijsten; nieuwe deur. Gelijkaardige smallere bovenvensters, nieuw schrijnwerk. Speelse topgevel met gesculpteerd topstuk.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen