erfgoedobject

Burgerhuis in art deco

bouwkundig element
ID
50629
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50629

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art deco
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis in art deco
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Kleurrijke art-decowoning, op de voorgevel 19-30 gedateerd, en ingeplant op de verspringende nieuwe rooilijn. Sterk asymmetrisch opgebouwde gevel van één brede travee en twee bouwlagen links en drie bouwlagen hoge rechter travee met deur en venster op de begane grond en over de twee bovenverdiepingen doorgetrokken erker onder overstekende daklijst en plat dak. Linker travee met parement van vierkante gevlamde grijsblauwe tegels in combinatie met arduinplaten en gecementeerde en witgeschilderde panelen met geometrisch motief en jaarcijfers. Middenpaneel met voorstelling van een vos. Gevarieerde venstervormen met gekleurd gestructureerd glas in de bovenlichten en glas in lood in het benedenvenster. Rechter travee met oranjerood bakstenen parement in combinatie met gecementeerde witgeschilderde stroken op een plint van hardsteenblokken. Gedrukte begane grond met deur en venster in getrapte omlijsting, onder brede gecementeerde en witgeschilderde lijst, en verticaal gemarkeerde bovenverdieping afgelijnd door pilasters met decoratie metselwerk en driezijdige erker met geribde borstweringen. Bewaard origineel schrijnwerk met gekleurd glas.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De gevel is integraal wit geschilderd.

  • Informatie verkregen van de gemeente (13 september 2013).
Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis in art deco [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50629 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.