erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 50642   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50642

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Woning met oudere kern, volgens het kadasterarchief in 1880 vergroot tot zijn huidige vorm door stoker L. Van Hoorebeke, in 1911 achteraan uitgebreid met magazijnen. Straatgevel van zes travee├źn en twee bouwlagen met gepleisterd en geschilderd parement, sterk horizontaal gemarkeerd door een pui- en cordonlijst en afgelijnd door een hoofdgestel met houten kroon- en tandlijst. Afdekkend pannen zadeldak. Rechthoekige deur met bewaard schrijnwerk in de derde travee en doorrit onder I-latei in de zesde travee. Typisch winkelraam in houten omlijsting met gegroefde pilasters en hoofdgestel in de middentravee├źn. Voorts getoogde vensters met bewaard schrijnwerk en persiennes bij de benedenvensters, in geprofileerde omlijsting, soms met sluitsteen op de bovenverdieping.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50642 (Geraadpleegd op 22-09-2020)