Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning, op de plint gesigneerd en gedateerd: "Georg Callens/ architect 1935". Rijhuis met asymmetrische gevelopstand, met smalle en hoger opgetrokken linker deurtravee en brede venstertravee met twee bouwlagen. Overstekende houten kroonlijst en afdekkend zwart pannen zadeldak met dakvenster. Parement van gele baksteen met verzorgd voegwerk op een lage plint van hardsteenplaten. Rechthoekige deur in brede geprofileerde omlijsting van zwarte faiencetegels; beglaasde deur met gezweed ijzeren bescherming. Verticaal laddervenster ter verlichting van de traphal erboven. Brede horizontale vensters, op de gelijkvloerse verdieping in een fijne omlijsting van zwarte faiencetegels. Brievenbus in zwarte faiencetegel met opschrift "brieven" in typische art-decoletters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen