Villa voor spoorwegpersoneel

Beschrijving

Woning voor het spoorwegpersoneel, volgens het kadasterarchief gebouwd door de Belgische staat in 1931. Alleenstaand villaatje in omhaagde tuin, ingeplant tussen de spoorweg en het huidige Stationsplein. Opgetrokken uit baksteen op L-vormige plattegrond, met voorpuntgevel met overstekende dakrand, gemarkeerd door hoeksteunberen, witgeschilderde bovenverdieping en steile zadeldaken. Rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk, op de bovenverdieping met kleine roedeverdeling. Rondboogportiek met toegangsdeur in de oksel. Vrijstaande garage en berging achteraan.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen