Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Dubbele woning, volgens het kadasterarchief gebouwd door F. Dhont van het aanpalende kasteel, in 1937-38 op de plaats van twee lage dorpswoningen. Opgetrokken uit lichte baksteen met verzorgd horizontaal gemarkeerd voegwerk op een lage plint van hardsteenplaten, met twee bouwlagen onder zwart pannen zadeldak, afgewerkt met een overstekende houten kroonlijst op klossen. Plastisch uitgewerkte voorgevel met verspringende, terugwijkende bovenverdieping met terras en gemarkeerde linker deurtravee. Diepliggende rechthoekige deur met afgeronde zijkanten, met bovenlicht en onder twee betonnen kroonlijsten en erboven doorlopende travee met hoekvenster en op het terras uitgevende deur onder betonnen afdakje. Een rij staande zwarte geglazuurde pannen lijnt de travee en het terras af.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen