Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Interbellumwoning, op de plint gesigneerd: "V. Lievens/ arch/ Tielt", volgens het kadasterarchief gebouwd in 1937. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zwart pannen zadel- en schilddak, opgetrokken uit gele baksteen op een plint van hardsteenplaten. Plastisch uitgewerkte voorgevel met breed benedenvenster in nis met halfrond gemetste zijkanten, erkervormig venster met gekleurd glas in lood in de zijvensters, bakstenen erker met afgerond balkon op de bovenverdieping en verspringende daklijst boven het brede, hoger oplopende rechter venstertravee. Dieper liggende rechthoekige deur met drie treden, in arduinen omlijsting, onder betonnen waterlijst; beglaasde deur met ijzeren vulling in art-decostijl; erboven vierkant bovenlicht met glas in lood. Vierlichtvensters op de bovenverdiepingen. Rechts aansluitende garage onder plat dak, afgewerkt met een rij staande pannen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen