Burgerhuis in art-decostijl

Beschrijving

Art-decowoning, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1929. Rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, opgetrokken uit lichte baksteen in decoratief metselverband, met verwerking van donkerbruine baksteen voor onder meer speklagen, op een gecementeerde plint, doorgetrokken tot onder de vensterdorpels met geometrische panelen. Smal deurrisaliet met deur en venster met typische afgeschuinde bovenhoeken, in geriemde gecementeerde omlijsting; bewaard schrijnwerk met fijne roedeverdeling in de bovenlichten. Rechter venstertravee met gekoppelde, gelijkaardige benedenvensters en breed bovenvenster tussen bakstenen pilasters.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen