erfgoedobject

Rij van drie stadswoningen

bouwkundig element
ID
50754
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50754
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuizen
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Ensemble van drie rijhuizen met een zelfde voorgevelparement van geglazuurde witte en bruine tegels, op een tegeltje gesigneerd: "Charles Deloof Cuelenaere /Bruges-Bassin", volgens het kadasterarchief gebouwd in 1927 door M. De Poorter, vlaskoopman. Enkelhuizen volgens repeterend schema, met slechts één bovenvenster per woning en doorlopend zadeldak. Nummer 82 met verbouwde pui van vroeger winkeltje. Voor het overige goed bewaard parement met bruine plint en speklagen en een zigzagfries en geometrische motieven op de borstwering en de penanten. Nummer 84 bewaarde de originele paneeldeur met bovenlicht en venster met schijfraam.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Rij van drie stadswoningen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50754 (Geraadpleegd op )