Twee stadswoningen

Gemeente Eeklo
Locatie Kerkstraat 1-3, Eeklo (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Eeklo (adrescontroles: 05-06-2008 - 05-07-2008).
  • Inventarisatie Eeklo (geografische inventarisatie: 01-05-2001 - 31-05-2002).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoningen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Vincentius met aanpalende straten

Typologiestadswoningen

Beschrijving

Hoekhuizen met het Kerkplein, volgens de bouwvergunning gebouwd in 1934 naar plannen van architect Ch. Sestig en gebouwd op de plaats van de vroegere woning van de textielfabrikant Baudts. Twee gekoppelde woningen opgetrokken uit lichte baksteen gemarkeerd door brede banden in similibepleistering, drie en twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Rechthoekige vensters en gekoppelde deuren onder betonnen kroonlijst op getrapte consoles; bovenlichten met gestructureerd glas. Nummer 1 thans ingericht als restaurant.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen