Gemeente Eeklo
Deelgemeente Eeklo
Locatie Kerkstraat 8, Eeklo (Oost-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Eeklo (adrescontroles: 05-06-2008 - 05-07-2008).
  • Inventarisatie Eeklo (geografische inventarisatie: 01-05-2001 - 31-05-2002).

Juridische gevolgen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Vincentius met aanpalende straten

Beschrijving

Rijhuis volgens het kadasterarchief gebouwd in 1871, begin 20ste eeuw voorzien van een nieuw voorgevelparement van geglazuurde tegels, na de Tweede Wereldoorlog gekend als woning en atelier van beeldhouwer Albert Dhavé (1912-1995). Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Kleurrijk parement van beige en blauwe faiencetegels, afgelijnd door een tegelfries met bloemen onder de kroonlijst. Rechthoekige deur en vensters met bewaard schrijnwerk.Recent volledig vernieuwd.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen