erfgoedobject

Huis De Keyser

bouwkundig element
ID
50778
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50778
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woning met oudere kern, met geknikte voorgevel in de noordoosthoek van het Kerkplein, bij het begin van de eigenlijke Kerkstraat. Volgens bouwaanvraag van 1932 werd het huis een eerste maal aangepast als winkel in opdracht van J. Cornand van de nabij gelegen tabaksfabriek, de huidige winkelpui is op twee faiencetegels gesigneerd en gedateerd "1954, Louis Geirnaert, architect" en "1954, René de Vlaeminck, aannemer". De huisnaam "de keyser” werd in ijzeren letters aangebracht op de rechter penant.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Is deel van
    Kerkstraat

  • Is deel van
    Parochiekerk Sint-Vincentius met aanpalende straten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Huis De Keyser [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50778 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.