erfgoedobject

Huis De Keyser

bouwkundig element
ID
50778
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50778
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woning met oudere kern, met geknikte voorgevel in de noordoosthoek van het Kerkplein, bij het begin van de eigenlijke Kerkstraat. Volgens bouwaanvraag van 1932 werd het huis een eerste maal aangepast als winkel in opdracht van J. Cornand van de nabij gelegen tabaksfabriek, de huidige winkelpui is op twee faiencetegels gesigneerd en gedateerd "1954, Louis Geirnaert, architect" en "1954, René de Vlaeminck, aannemer". De huisnaam "de keyser” werd in ijzeren letters aangebracht op de rechter penant.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Huis De Keyser [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50778 (Geraadpleegd op 27-02-2021)