Huis De Keyser

Beschrijving

Woning met oudere kern, met geknikte voorgevel in de noordoosthoek van het Kerkplein, bij het begin van de eigenlijke Kerkstraat. Volgens bouwaanvraag van 1932 werd het huis een eerste maal aangepast als winkel in opdracht van J. Cornand van de nabij gelegen tabaksfabriek, de huidige winkelpui is op twee faiencetegels gesigneerd en gedateerd "1954, Louis Geirnaert, architect" en "1954, René de Vlaeminck, aannemer". De huisnaam "de keyser” werd in ijzeren letters aangebracht op de rechter penant.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen