erfgoedobject

Hoekhuis met winkel

bouwkundig element
ID
50812
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50812

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis met de Patersstraat, volgens bouwvergunning van 1934. Winkelpand van respectievelijk één travee aan de Markt, één afgeschuinde hoektravee en zeven traveeën in de Patersstraat en twee en een halve bouwlagen onder plat dak. Opgetrokken uit oranjerode baksteen met een plint en daklijst van bruine baksteen en contrasterende witgeschilderde vensterlateien en overhoekse erker op de afgeschuinde travee. Begane grond met verbouwde winkelramen. Bovenvensters met nieuw schrijnwerk. Omlijste zeszijdige venstertjes in de halve verdieping. Onze-Lieve-Vrouwebeeld onder baldakijn bovenaan op de middenpenant van de afgeschuinde hoektravee.

  • Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis met winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50812 (Geraadpleegd op 04-03-2021)