Gemeente Eeklo
Deelgemeente Eeklo
Locatie Markt 35-37, Eeklo (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Eeklo (adrescontroles: 05-06-2008 - 05-07-2008).
  • Inventarisatie Eeklo (geografische inventarisatie: 01-05-2001 - 31-05-2002).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Parochiekerk Sint-Vincentius met aanpalende straten

Beschrijving

Oorspronkelijk één burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak, met oude kern onder meer zichtbaar door de oude muurankers met kram en krul, volgens het kadasterarchief aangepast in 1865 en nieuwe paardenstallen in de tuin gebouwd in opdracht van hotelier De Potter. Sinds 1952 gesplitst in twee panden met afzonderlijk verbouwde winkelpuien. Behouden verankerde gepleisterde en geschilderde bovenverdiepingen geritmeerd door rechthoekige omlijste vensters met sluitsteen, op doorgetrokken dorpels en behouden schrijnwerk. Aflijnende houten kroonlijst op klossen.

Auteurs: Bogaert, Chris & Lanclus, Kathleen