• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Woonhuis en vroeger schrijnwerkerij, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1911 door de weduwe L. Heene-Van Acker. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Kleurrijke voorgevel opgetrokken uit rode baksteen met speklagen en ontlastingsbogen van gele baksteen en blauwe hardsteen voor de plint, kordonlijst dorpels en lateien en hoekstenen en art-nouveaugetinte faiencetegeltableaus met florale motieven in de boogvelden. Rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk. Originele paneeldeur met beglaasde panelen met ijzeren vulling en bovenlicht met geëtst glas met initialen H V. Links, poort onder I-latei met rozetjes.

Interieur met onder meer bewaarde tapijttegelvloeren, geëtst glas en één kamer met houten lambriseringen en ingewerkte kasten met glas-in-loodvulling.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen