erfgoedobject

Rij van vier burgerhuizen

bouwkundig element
ID
50852
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50852

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij van vier burgerhuizen
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Rij van vier samen gebouwde huizen volgens het kadasterarchief van 1938, van elk twee traveeën en twee bouwlagen en plat dak. Opgetrokken uit gele baksteen op een plint van bruine of rode baksteen. Nummer 51, 53, 55 zijn dezelfde enkelhuizen met rondboogdeur en een breed benedenvenster en één driezijdig erkervenster op de bovenverdieping, afgewerkt met een overstekende en boven de erkers omlopende daklijst . Nummer 49, ontworpen als buurtwinkel met een afzonderlijke toegangsdeur en een behouden tweeledige winkelpui met dieperliggende deur en breed winkelraam met bovenlicht in gestructureerd glas. Accentuerende betonnen puilijst en driezijdig, boven de kroonlijst uitstekend erkervenster.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21n, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rij van vier burgerhuizen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50852 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.