erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
50853
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50853

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis met de Patersstraat, met oudere kern van één bouwlaag onder eenzelfde mansardedak als het aansluitende koetshuis van nummer 4, volgens het kadasterarchief deels herbouwd in 1883 door de familie Van Damme. Diephuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlagen onder pannen schilddak. Gepleisterde en geschilderde voorgevel met enkelhuisopstand, thans met verbouwde, om de hoek doorlopende winkelpui. Behouden bovenverdieping met omlijste rechthoekige vensters op doorgetrokken dorpels op panelen en bekronend sluitstuk; bewaard schrijnwerk van de T-ramen. Kleine, vlak omlijste vensters onder de houten kroon- en tandlijst. Beraapte zij- en achtergevel met rechthoekige, vlak omlijste rechthoekige bovenvensters met bewaard schrijnwerk. Omlopende houten kroon- en tandlijst.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50853 (Geraadpleegd op 09-03-2021)