• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Hoekhuis met de Garenstraat, met oudere kern en typisch voorgevelparement van beige en bruine faiencetegels uit het begin van de 20ste eeuw. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak met dakkapellen. Rechthoekige deur en vensters onder geblokte ontlastingsbogen, op de begane grond met zware houten rolluikkasten, twee rechter traveeën met latere garagepoort. Bovenvensters blind gehouden in twee middentraveeën, voorts nieuw schrijnwerk. Tegelfries met bloemmotieven onder de houten kroonlijst. Blinde beraapte geknikte zijgevel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen