Twee burgerhuizen in eclectische stijl

Beschrijving

Twee, volgens het kadasterarchief samen gebouwde eclectische rijhuizen in 1910, opgetrokken uit dezelfde oranjerode baksteen, gemarkeerd door speklagen en arduinen kordons, onder een doorlopend pseudo-mansardedak met oeil-de-boeufs, dakvenster en dakkapel. Enkelhuizen met gelijkaardige ordonnantie doch rijkelijker uitgewerkt bij nummer 73, drie traveeën volgens spiegelbeeldschema en twee bouwlagen boven een souterrain met getraliede vensters. Identieke smalle deurtraveeën met rechthoekige deuren onder waterlijst op consoles en getoogd bovenlicht en brede zijrialieten met gekoppelde vensters op de bel-étage, bij nummer 73 onder geprofileerde booglijsten op imposten. Bovenverdieping met driezijdige erker en bekronende topgevel met bolornament bij nummer 73 en drielicht onder waterlijst en boogvelden met faiencetegeltableaus met florale motieven bij nummer 75. Gelijkaardige motieven op de fries onder de kroonlijst. Bij nummer 73 werd recent het origineel schrijnwerk vervangen door nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen