erfgoedobject

Neoclassicistisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
50875
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50875
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Neoclassicistisch rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1871. Behouden gepleisterde en geschilderde voorgevel op een plint van hardsteenplaten, horizontaal gemarkeerd door een pui- en kordonlijst en afgewerkt met een hoofdgestel met spiegels op de fries. Licht getoogde deur en vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting met sluitsteen en bewaarde T-ramen.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Neoclassicistisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/50875 (Geraadpleegd op 08-05-2021)