Beenhouwerij

Beschrijving

Voormalig winkelhuis-beenhouwerij van heden vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief in 1913 ontstaan door samenvoeging van twee huisjes, naar verluidt in 1928 verhoogd met een bouwlaag en voorzien van het huidige voorgevelparement van beige en lichtblauwe faiencetegels op een arduinen plint. Twee linker traveeën met winkelpui, afgesloten door een rolluik. Centrale beglaasde vleugeldeur met bekronend paneel met tegeltableau met voorstelling van een varkens, verwijzend naar de vroegere beenhouwerij. Voorts rechthoekige vensters op doorgetrokken arduinen dorpels met decoratieve ontlastingsboogjes en nieuw schrijnwerk.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen