• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, op een gevelsteentje boven de deur gedateerd "anno 1910", links op een plintsteen gesigneerd: "E. Heene / aannemer / Eecloo". Dubbelhuis met souterrain, opgetrokken uit rode baksteen verrijkt met speklagen, hoekkettingen en hoekstenen van lichtgele baksteen op een onderbouw van gesinterde baksteen en plint en hoekstenen van arduin; verzorgd metselwerk met knipvoegen; rechter travee met garagepoort in plaats van venster. Gemarkeerd rechter zijrisaliet met brede getoogde vensters op doorgetrokken arduinen kordons; deels bewaard schrijnwerk en verdiepte borstweringen. Twee linker traveeën met hoge getoogde deur met bovenlicht en gelijkaardige smallere vensters. Aflijnende houten kroon- en tandlijst op klossen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen