Hoeve met losse bestanddelen Wallenhoeve

Beschrijving

Hoeve, naar verluidt "Wallenhoeve", aangeduid op Atlas der Buurtwegen met dezelfde opstelling maar heden verdwenen omwalling. Losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen en golfplaten) rondom begrint erf. Aan de straatzijde hekken tussen twee lindebomen, waarvan één met boomkapelletje. Ten westen woonhuis met vernieuwd parement. Ten noorden dwarsschuur, van verankerde rode baksteenbouw verfraaid met gele baksteen voor omlijstingen en datering 1876 in oostelijke zijpuntgevel. Uitzwenkend zadeldak (Vlaamse pannen) op korbelen. Uilengaten in zijgevels, asemgaten. Twee hoge korfbogige poorten en twee lagere korfbogige muuropeningen van het wagenhuis, tevens steekbogige deuropeningen. Ten oosten stal met laadluik en deels luifelvormend uitzwenkend zadeldak. Ten zuiden recente stal zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol