Klooster en school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster en school

Beschrijving

Vrije Basisschool. Gesticht in 1866 onder leiding van de zusters van de onbevlekte ontvangenis van Brugge. Uitgebreid in 1890. 19de-eeuws klooster van vijf traveeën en twee bouwlagen met links laag klasgebouw van vijf traveeën, beide van het dubbelhuistype onder pannen zadeldaken (nok parallel aan de straat). Verankerde rode baksteenbouw verfraaid met oranje baksteen voor rollagen; gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen met typische afgeronde bovenhoeken en grotendeels behouden houtwerk; heiligennisje boven deur klooster. Aangepaste vensters en ramen in het klasgebouw. Rechts recentere vleugel van negen traveeën en één bouwlaag onder plat dak. Achterliggende speelplaats.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol