Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw omgeven door tuin met links tuinmuur. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak met geprofileerde kroonlijst op slanke consoles. Gecementeerde neoclassicistische lijstgevel met schijnvoegen. Horizontale geleding door middel van omlopende waterlijsten en doorgetrokken lekdrempels. Rechthoekige muuropeningen in omlijsting met oren en diamantkopsluitsteen. Rechthoekige paneeldeur met smeedijzeren hekken en bovenlicht.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol