Beschrijving

Hoeve aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde opstelling van woonhuis en schuur. Losse, lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder overkragende, pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rond een begraasd en begrint erf; gekasseide stoep voor westelijke stalvleugel.

Ten noorden, boerenhuis, mogelijk met 18de-eeuwse kern, zie volume; negen traveeën + twee opkamertraveeën. Witgeschilderde en bepleisterde gevels. Vernieuwd houtwerk; rechter zijgevel voorzien van twee vensters met dievenijzers.

Ten oosten, schuurvleugel van 1857, zie opschrift van gele baksteen in linker zijgevel; mogelijk kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw, zie vlechtingen in rechter zijgevel en twee dichtgemetselde vlakke korfboogpoorten op pilasters links op de achtergevel. Rechts recentere garage. Ten westen, stalvleugel met duivenhok boven garage; recente aanbouw op de achtergevel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol