Beschrijving

Hoeve met aan de straat meidoornhaag. Losse lage bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Woonhuis ten noorden en stal/schuur ten westen van begrint erf. Ten zuiden grasperk met twee fruitbomen. Woonhuis, gedateerd 18.. in rechter zijpuntgevel met vlechtingen. Vernieuwd parement. Stal/schuur met rechthoekige muuropeningen.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol