• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Art-decogetint woonhuis en rechts magazijn met in zijgevel opschrift "R. VERMEERSCH / DEBEUCKELAERE AANNEMER" met parement uit de jaren 1920. Geel-oranje baksteenbouw; op respectievelijk arduinen/ gecementeerde plint; met keien bezette lateien. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Lijstgevel versierd met decoratief metselwerk. Rechthoekige muuropeningen. Vleugeldeur met bovenlicht. Magazijn van één travee en één bouwlaag met verankerde puntgevel onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat). Brede poort waarboven laaddeur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Na een ongeval in 2013 werd de voordeur vervangen en werden er arduinen platen aan weerszijden van de voordeur aangebracht.