erfgoedobject

Traditioneel diephuis

bouwkundig element
ID: 5099   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5099

Juridische gevolgen

Beschrijving

Traditioneel diephuis op de hoek van Kammenstraat en IJzerenwaag, dat opklimt tot de tweede helft van de 16de eeuw. Hoekhuis van drie bij drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde trapgevel van acht treden met een schouderstukken is evenals de zijgevel vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door  smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige bovenvensters, vroegere kruiskozijnen, met vernieuwde lateien en lekdrempels. In de geveltop drielicht met lager middenvenster waarboven een luik, met kwartholle dagkanten. Verbouwde begane grond.


Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum  : 1979


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Traditioneel diephuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5099 (Geraadpleegd op 25-05-2020)