Arbeiderswoning

Beschrijving

19de-eeuwse eenheidsbebouwing van arbeidershuisjes van één bouwlaag en drie traveeën, pannen zadeldak (nok parallel aan de straat); tussen nummers 23 en 25 poorttravee. Dubbelhuizen met verankerde lijstgevels met recentere cementering, nummer 25 met jaartal 1912 boven deur. Nummers 19-23 beluikte vensters, nummer 23 met behouden 19de-eeuwse ramen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke eenheidsbebouwing (nummers 19-25) is enkel nummer 23 nog bewaard. De aanpalende woningen nummers 19, 21 en 25, en de poorttravee zijn gesloopt.

Auteurs: Jacobs, Els