erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
51047
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51047

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Uit het eerste kwart van de 20ste eeuw enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), in de lijn van de traditie uit het vierde kwart van de 19de eeuw doch met eclectische accenten. Voorgevel met parement van rode sierbaksteen boven arduinen sokkel, verlevendigd door middel van banden en sierelementen van witte sierbaksteen. Brede linker travee als risaliet oplopend in houten puntgevel op korbelen, met windborden en makelaar. Behouden houtwerk met verdeelde bovenlichten. Paneeldeur met ruitvormige beglazing.


Bron     : De Gunsch A., Metdepenninghen C. & Vanneste P. met medewerking van  Tansens A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51047 (Geraadpleegd op )