Samenstel van burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van burgerhuizen uit de jaren 1920. Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), klimmend dakvenster. Oranje baksteenbouw op arduinen plint, gebruik van simili-steen voor banden, lateien en aanzetstenen. Rechter risaliet van twee traveeën (nummer 27) met driezijdige erker tussen uitkragende lisenen, oplopend in afgesnuite puntgevel met overhoeks metselwerk. Op de begane grond, rondbogige muuropeningen; rechthoekige bovenvensters. Behouden houtwerk met roedeverdeling in de bovenlichten. Bij nummer 27, deels beglaasde vleugeldeur met smeedwerk. Nummer 29, heden winkel met licht aangepaste muuropeningen.

Aan de overzijde, nummer 22, in gelijkende doch eenvoudiger stijl.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol