Samenstel van eclectische handelpanden

Beschrijving

Samenstel van eclectisch getinte handelspanden uit de jaren 1920, met in de puilijsten van nummer 36 opschriften "Café français" (verwijderd) en "E. Pauwelyn-Deconinck"; twee à vijf traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), dakkapellen onder plat dak en dakvensters onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Rode en witte (sier)baksteen; gebruik van arduin voor de sokkelvormende begane grond, vensteromlijstingen en sierelementen (onder meer gebeeldhouwde sater- en nimfenhoofden). Bij nummer 32, deels vernieuwde drieledige houten winkelpui, uitsparende verdiepte deur op bordes, behouden bovenlichten onder meer afgerond en met decoratief gelede roedeverdeling. Bij nummer 34, typerende driezijdige erker. Nummer 36 met links risaliet van drie traveeën, oplopend in breed dakvenster met gebogen kroonlijst, gevat tussen lisenen en witstenen bas-reliëfs met voorstelling van vrouwenfiguren. Getoogde, rondbogige en rechthoekige muuropeningen, soms gekoppeld en met doorgetrokken druiplijst. Behouden houtwerk onder meer gelede en kleine roedeverdeling.

Achtergelegen nutsgebouwen (opslagplaatsen) van voormalige houthandel.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol