Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Symmetrisch opgevatte eenheidsbebouwing uit de jaren 1920 bestemd voor huisvesting van militairen, in de volksmond zogenaamd "De tien geboden". Tien geelbakstenen enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder onderbroken zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Gearticuleerde gevelrij gemarkeerd door de vooruitspringende hoekpanden met gekoppelde dakvensters in puntgevel; gelijkaardige centrale opbouw in de verbindende partij met voortuintjes en lagere huizen onder geknikte zadeldaken. Voorts eenvoudige afwerking met rechthoekige muuropeningen onder latei van simili-steen en getoogde ontlastingsboog.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol